Microsoft ofereix nova versió de Windows 10

29/06/2016

Microsoft commemora el primer aniversari del seu programa Windows 10 al oferir més capacitats per a la seva assistent digital Cortana i nous mecanismes per eliminar les contrasenyes. Davant queixes que eren massa agressius, la companyia també modificarà els missatges que demanaven als usuaris adoptar la nova versió de Windows 10.

La «Actualización Aniversario» de Microsoft, a realizarse a partir del 2 de agosto, permitirá a los usuarios activar Cortana con la voz («Hey Cortana») aun cuando la pantalla esté apagada. Cortana será capaz de retener más información, como por ejemplo el número de cliente frecuente de aerolínea o el lugar donde uno ha estacionado el auto. El usuario podrá también pedirle a Cortana que recuerde alguna fotografía en particular, como por ejemplo de una botella de vino, para poder comprarla después.

Per als dispositius que s’encenen amb un mecanisme d’identificació biomètrica, com el reconeixement facial, la nova versió oferirà fer el mateix amb llocs web, de manera que un no haurà de recordar de tantes contrasenyes.

Una altra atracció és Windows Ink, en què l’usuari podrà fer servir un apuntador digital per escriure a mà, sigui per anotar alguna cosa o per a delinear sobre una foto o un mapa. Els entusiastes dels videojocs podran jugar a la consola Xbox One o un ordinador Windows 10 i reprendre el joc en un altre dispositiu sense perdre l’avanç.

L’actualització, presentada a la conferència de programadors de Microsoft fa poques setmanes, serà gratis per a tot el que ja tingui Windows 10. Els usuaris de versions prèvies hauran d’adquirir la versió actual de Windows 10 abans del 29 de juliol, o en cas contrari pagar 119 $.

Microsoft guanya diners amb programes de Windows 10 que animen l’ús de Bing, el motor de cerca que utilitza l’empresa i genera guanys per publicitat. Però els executius estan convençuts que Windows 10 ofereix una millor experiència i una major seguretat.

No comments

You must be logged in to post a comment.